En svart bil vist fra siden kjører nedover en vei

EFB Technology

VARTA® tilbyr forbedrede våtcellebatteriprodukter (EFB) som gir overlegen pålitelighet og ytelse sammenlignet med standard blybatterier for biler og nyttekjøretøy. Våre batterier er bygget for å møte kundenes individuelle behov og er produsert på anlegg over hele Europa for å møte de høyeste kvalitetsstandarder.

EFB-teknologi for biler

EFB-batterier støtter bruksformål med delvis ladetilstand, og som ikke krever AGM-batterienes dype sykluser. Dette muliggjøres av et transparent polyfleece-materiale som tilsettes den positive plateoverflaten. Dette bidrar til å stabilisere det aktive platematerialet, noe som øker utholdenheten.

Noen av fordelene:

 • Mer enn dobbelt så god delvis ladetilstand og dypsykusytelse som konvensjonelle batterier.
 • Støtte for et høyt antall motorstarter og lengre stillstandsperioder.
 • Forbedret ladeaksept sammenlignet med konvensjonelle våtcellebatterier.
 • Design tilgjengelig som forbedrer termisk stabilitet for bruk i motorrom og varmt klima.
 • Ideelle for start-stopt-teknologier uten regenerativ bremsing og for kjøretøy med høyere energibehov enn normalt, enten dette er i form av en tøffere kjøreplan eller mer installert tilbehør og utstyr.
 • I tillegg er våre EFB-produkter bygget med PowerFrame® gitterteknologi for høy startkraft og pålitelig ytelse.

EFB-teknologi for nyttekjøretøy

Unike VARTA® Promotive EFB er et batteri spesielt utviklet batteri for tunge nyttekjøretøy og representerer det aller nyeste innen syrelagdeling og vibrasjonsmotstand. Det er det eneste produktet på markedet med blandingselementer, eksklusivt utviklet og patentert av Clarios, tidligere Johnson Controls Power Solutions. EFB-teknologien sikrer pålitelig ytelse for de mest krevende bruksformål og er ideell for end-of-frame montering.

Noen av fordelene:

 • Det unike blandingselementet reduserer syrelagdeling og er en optimal løsning for alle bruksformål med høy utlading. Det er et mekanisk system som bruker kjøretøyets iboende krefter som hjelp ved blandingen av syre i våtcellebatterier.
 • Uovertrufne interne fester med premium smeltelim: Svært høy vibrasjonsmotstand og perfekt for end-of-frame installasjon, noe som sikrer maksimal produktytelse.
 • Det unike Labyrinth Lid-designet gir 100 % spillbeskyttelse og svært lavt vannforbruk.
 • Høy syklyisk evne garanteres ved bruk av PowerFrame® teknologi, forbedret positivt lim og gitter-til-masse-vedheft. Et polyfleece-gas-materiale som tilsettes den positive plateoverflaten forbedrer den sykliske ytelsen i betydelig grad.
 • Minimerer garantikostnader.

EFB-teknologi

Gas er et ekstra polyesterelement mellom plate og separator. Gasen holder det aktive materialet på plass inne i platen og hindrer erosjon av massen. Resultatet er forbedret dypsyklisk motstand og overlegen ladeaksept.

Den limte fleecen hjelper platene med å bevare sin riktige posisjon til enhver tid og under alle forhold.

Syresirkulasjon (blandingselement)

Syresirkulatoren hindrer syrelagdeling. Det er et konstruksjonselement som benytter kjøretøyets naturlige bevegelse til å holde syren inne i batteriet i konstant sirkulasjon. Syretettheten forblir på homogene nivåer, noe som forbedrer ladeaksepten og forlenger den totale batterilevetiden.

Detaljert utsnitt av et EFB VARTA® batteri

VARTA® Batterisøk


Er du spesialist? Bruk vårt avanserte søk i VARTA Partner Portal.

VARTA® forhandlersøk

Finn andre forhandlere