Fire fargerike plakater fra VARTA®

Historien om VARTA® (2000-2009)

Dagens VARTA® batterier har stått for avansert teknologi, kraftig ytelse og eksepsjonell service over hele verden i over 100 år.

2000: Eget innovasjonssenter åpnes

VARTA® avduker et nytt teknologisenter for bilbatteriutvikling i Hannover og skaper en felles møteplass for noen av de dyktigste designere og ingeniører i bransjen.

2002: Johnson Controls investerer for fremtiden

I november 2002 kjøper den globale markedslederen, Johnson Controls, Inc., VARTA®s bilbatteridivisjon og gir denne delen av selskapet et solid grunnlag for videre vekst.

2003: Vår nye AGM-teknologi blir raskt innarbeidet av våre kjøretøyprodusenter

Kjøretøyprodusentene utroper Johnson Controls til første leverandør av AGM-batterier (AGM = Advanced Glass Mat) til luksuskjøretøy. VARTA®-AGM-batterier er lekkasjesikre og krever ikke noe vedlikehold.

2003: Effekten i nyttekjøretøy opp på et høyere nivå

Sølvteknologi for lastebilbatterier blir lansert og får raskt positiv oppmerksomhet. Vår Promotive Silver er den perfekte strømforsyningen til nyttekjøretøy med høy ytelse, fra førsteklasses turbusser til de nyeste lastebilene. Dette er et produkt med null vedlikehold som har lengre levetid og eksepsjonelt god effekt.

2006: VARTA® Dynamic Trio lanseres

Johnson Controls lanserer den avanserte SLI-serien av bilbatteriet VARTA® Dynamic Trio. Alternativene Silver, Blue og Black sørger for å ta hånd om biler på ethvert stadium i livssyklusen.

2007: Nyskapende Start-Stop-batterier har stor betydning

VARTA®S nye Start-Stop-batterier vinner raskt tillit hos produsenter som BMW og Mini. Og det varer ikke lenge før Johnson Controls er den ledende batterileverandøren til Start-Stop-kjøretøy, hybridkjøretøy og elektriske kjøretøy.

2008: Vår unike PowerFrame®-teknologi blir introdusert

Denne patenterte teknologien for nestegenerasjonsgitter er noe av det flotteste vi har oppnådd. Den gir optimal energiflyt, enestående effekt og aldri sviktende pålitelighet, uansett batteriets bruksområde.

2009: Tre store utmerkelser på ett år

Den internasjonale innkjøpsgruppen TEMOT International ga Johnson Controls utmerkelsen "Best Sales Marketing & After Sales Support Award 2009", VOLVO ga oss "Truck Supplier Award 2009" og General Motors EMEA kåret Johnson Controls til "Supplier of the Year 2009“.

2009: VARTA®s batteriløsninger er det naturlige valg for produsenter av Start-Stop-kjøretøy

Ved årets begynnelse er mer enn 80 % av alle Start-Stop-kjøretøy allerede utstyrt med et VARTA®-batteri.

VARTA® Batterisøk


Er du spesialist? Bruk vårt avanserte søk i VARTA Partner Portal.

VARTA® forhandlersøk

Finn andre forhandlere