En eldre mann i et svart/hvitt-fotografi

Historien om VARTA® (1887–1909)

Dagens VARTA® batterier har stått for avansert teknologi, kraftig ytelse og eksepsjonell service over hele verden i over 100 år.

1887: Adolf Müller setter VARTA® på veien til suksess

1880-årene er epoken for oppfinnelser, og tekniske nyvinninger som forbrenningsmotoren, røntgenstråler og elektrisk lys forvandler hverdagslivet. Adolf Müller, som frembringer enda en nyskaping og starter firmaet Büsche & Müller i Hagen i Tyskland, legger grunnlaget for VARTA® s fremtid.

1890: AEG og Siemens investerer

I forbindelse med at AEG og Siemens forbereder seg på å produsere akkumulatorer (en nøkkelkomponent i batterier), bestemmer de seg for å investere i forløperen til VARTA®, firmaet Büsche & Müller. Resultatet får navnet Accumulatorenfabrik AG (forkortet AFA).

1893: VARTA®-batterier gir strøm til de første elektriske bilene i Tyskland

Bilen Baker-Runabout, som var det første kjøretøyet Thomas Edison kjøpte og kjørte, blir den første elektriske bilen fra Amerika som introduseres i Tyskland av Adolf Müller. Passende nok får den strøm fra batterier til VARTA®s forgjenger, AFA.

1904: VARTA®-navnet blir skapt

AFAs merke VARTA ® ser dagens lys, i første omgang for å fremstille små og transportable blyakkumulatorer til tenning av motorer. Dermed blir det slutt på å starte bilen med håndsveiv. Navnet VARTA® er et akronym for Vertrieb, Aufladung, Reparatur Transportabler Akkumulatoren. Noe som betyr Distribusjon, Lading og Reparasjon av Transportable Akkumulatorer.

1905: Nattkjøring blir tryggere

Etter hvert som sjåfører stadig oftere våger seg ut på veiene etter mørkets frembrudd, leverer VARTA® de første batteriene til billykter.

VARTA® Batterisøk


Er du spesialist? Bruk vårt avanserte søk i VARTA Partner Portal.

VARTA® forhandlersøk

Finn andre forhandlere